Verdens travleste universitet, næsten…

Ligesom overskriften fortæller at er vi kommet til et virkelig travlt universitet, så vi har også sindssygt travlt!! Det er derfor der først kommer et indlæg nu..

Hvordan er det lige på skolen?

Vi er i fuld gang med semesteret her på Nanyang Technological University. Der er så sandelig kommet i gang med både undervisning og massere af opgaver. Waow… Det er noget af en omvæltning i forhold til derhjemme. Undervisningerne er af intervaller af en time – i forhold til 4 timer derhjemme. Og de ligger spredt fra vid og sans over hele ugen, som i kan se i skemaet under. :O

20170815_222026

Skema for en normal uge – Det kræver lidt tilvænning med de sene timer :O

For tiden er det en smule svært at nå alt det andet man gerne vil udover skole. Vi vil gerne ud at opleve Singapore og alt hvad byen har at byde på, vi vil gerne drikke øl (og massere af dem). Selvfølgelig vil vi også godt nå ud at rejse i nogle af weekenderne, men for tiden er det lidt udfordrende med alle de timer. Vi skal derfor lige falde ind i nogle vante rytmer og rutiner, så kommer det forhåbentligt.

En ting man lige skal vende sig til når vi har undervisning er at forstå underviserne. De formår at snakke fremragende Singlish (engelsk med rigtig meget accent), så det gælder om at spidse øre til undervisningen, ellers forstår man tæt på ingenting 😀

20170814_183305

En typisk lektion – med utrolig mange powerpointslides til en time 😀 

Men alting er jo heller ikke skole… Universitetet er ret amerikansk i den forstand at skole og sport hænger mega meget sammen. Der er omtrent 40 forskellige sportsgrene her på skolen, og derudover er der gud ved ikke hvor mange social aktivitetsklubber.

Kenneth er startet til Taekwondo, hvor der er træning tirsdag og fredag fra 18:30-21. Han er lige i går blevet opgraderet til de øvede, så han er godt øm i dag 😀 Derudover har han også været til Taekwondo Camp hele sidste weekend – så som I kan se, der er gang i den.
Jeg selv er startet til håndbold hernede som er 3 gange om ugen, mandag, tirsdag og torsdag. Alle gange 3 timer. Derudover spilles der håndbold udenfor på en betonbane – det kræver lidt tilvænning må jeg sige og jeg har da også fået skrabet et par sår på knæene til mig 😀

Hvis man skal beskrive universitetet med ét ord, så ville det være “KÆMPE!” Der er 3 busruter på skolen plus offentlige busser som kører rundt på området. Hvis man skal nå i skole, selvom man bor på skolen, så tager vi afsted omkring 35 min. før vi skal møde. Så det er lidt anderledes end SDU campus 🙂 Der er altid gang i et eller andet – om det karaoke konkurrence på gangene, eller om der er loppemarked ved en af de 30 kantiner, så møder man altid noget på vej til undervisning. Og hvis man skal sige noget omkring singaporeanerne, så går de all-in når der bliver arrangeret noget. I dag er der Telekommunikations messe med 6 stande, ikke særlig stort, men har de ikke 4 live bands til at spille? Selvfølgelig.

I weekenderne gør vi alt hvad vi kan for at komme ned i byen for at være kulturelle. Vi har da også allerede fået set en del ting, men der er stadig sååå mange ting at se endnu. Vi får travlt 😀  Herunder kan i se nogle af alle de ting vi har oplevet i de første par weekender i byen. (VÆR OPMÆRKSOM PÅ DET ER ET GALLERI – I KAN SKIFE BILLEDER I SIDEN)

Singapore - den første tid

 

Hvordan er Singapore så?

Det med at vænne sig til den asiatiske kultur er lidt en speciel oplevelse. Der går tid før man kommer ind på de lokale, altså til at de virkelig åbner sig op for en. Hvor vi jo i Danmark er vant til at man bare tager en øl sammen, og så er man hurtigt friends for life ! 🙂 Men dette havde vi dog godt en fornemmelse af, men der er andre ting som virkelig overrasker. Fx så troede vi at asiatere, specielt fra så travl en by som Singapore, var hurtige, produktive og havde en form for gensidig respekt/diciplin. Dette kan vi hurtigt krydse af listen om disse vidunderlige mennesker 😛

Når de sidder til undervisning bliver der snakket, grinet, set youtube og alle mulige andre tænkelige ting. Det er ikke undervisningen de er der for, hvilket er ret irriterende når man kommer fra DK hvor folk rent faktisk gerne vil lære noget i løbet af undervisningen. Ang. produktiviteten, så ja de sætter da meget tid i ting – men de får lige så meget lavet i løbet af 5 timer som en dansker får lavet i løbet af 3. Det er selvfølgelig kun et estimat og ingen generalisering, men waow det er ikke hurtig arbejde i hvert fald.

Hvis I husker tilbage til den lille benævnelse af Taekwondo Campen, som Kenneth var på i sidste weekend, der kan igen nikkes genkendende til en anden kultur. Hvor vi ryster os sammen med alkohol, fest og kortspil, så ryster singaporeanerne sig sammen med rundkredslege, som minder meget om vores alles elskede “banke banke bøf”. Med Kenneths diskrete 28 årige fødselsdag mandag, kunne han vidst godt mærke at han var ved at blive lidt gammel.

Udover at de har nogle lidt “sjove” tendenser, så er der virkelig også nogle rigtig imponerende ting som vi synes nogle lande kunne lære lidt fra. En af de mest imponerende love de har, er omkring deres militær og hvad deres soldater gør efter de er færdige derinde. Alle mandlige singaporeanere skal som 18 årige i militæret, dette er ikke det imponerende.

Når de derimod stopper, så er der en lov som siger at de skal holde sig i god form i 10 år. Hvert år er de til fysiske test hvor de får en kategori alt efter deres form, og får betaling ud fra deres form. Hvis de derimod ikke holder sig i god form – så kommer de det. De bliver sendt direkte i militæret igen for at få dem i form. Vi synes det er en fed politik, det holder hele landets sundhedsniveau i top, og så har de i princippet et meget større militær end der er på papir. Givet situationen med vores dejlige Nord Koreanske styre, så kan det være det er nødvendigt – det er jo ikke så langt væk.

Vi undrede os virkelig over hvordan folk kunne være i så god form herovre, for der er ligesom 3 kropstyper, det er “fluffy”, spinkel (med god kondition) eller også er du skåret i marmor. Der er ikke rigtig nogen mellemting, ret vildt.

Lige en sidste ting inden vi slutter det her indlæg! ASIATER GÅR SÅ LANGSOMT!!! 😀
Vi har nu været her i en måned og den ene ting der vender tilbage hver evig eneste dag er hvor langsomt asiatere går. De har virkelig ikke ret travlt. Det er godt nok en ting man lige skal vende sig til :O

Til allersidst kommer der lige en lille video fra en af de mange ting der sker på campus. Denne gang var det Dance-battle midt på torvet på universitetet. Det var virkelig fedt!
Hver uge er der noget i den stil, så der er altid noget man kan lave her. Der er i hvert fald ingen farer for at man kommer til at kede sig. Derfor betegner vi også universitetet som verdens travleste – og så alligevel, de går viiiiiirkelig langsomt.

Dance-battle

Dance battle midt på torvet – det var fedt 😀 

Vi er grundlæggerne af platformen. Vi rejser sammen og skriver derfor vores blog sammen. Det hele foregår i Sydøstasien, hvor vi er på udveksling i Singapore, på Nanyang Technological University.

Skriv kommentar