Tryllebindende Tromsø

I forbindelse med at vælge Norge som værtsland for mit udlandssemester, var der kun en ting, jeg vidste, jeg måtte opleve mens jeg var her. Farvesammensætninger og farvers konstruktion i sig selv har altid optaget mig. Naturen vil alle dage være den bedste til dette, og Nordlys er for mig et af naturens bedste eksempler, hvor genial den er til det.Så til Nord-Norge var en nødvendighed under mit ophold. Valget faldt på Tromsø, for at holde prisen på et nogenlunde minimum. At der var en by, der kunne fortælle historier om andre, der har været fascineret af nordlys og polarekspeditioner.

Da jeg landende i Tromsø og steg ud af propelflyveren kunne man allerede ane Nordlyset der gemte sig oppe i himmelrummet. Morgen efter fik omgivelserne lov at komme til sin ret i morgenlyset. Dagene er kortere her. Solen står op 9.30 og sænker sig langsomt ned igen bag bjergene på sydsiden af Tromsøya omkring 14.30.

IMG_5105

 

At bevæge sig rundt i byen og opleve hvordan lyset skifter inden for kort tid, samt hvordan omdrejningspunktet for byen ligger i at promoveret naturen, er helt specielt. Det har dog ikke haft en negativ effekt tværtimod, jeg tror, Norge er ved at gøre mig til naturmenneske. Alle der har læst Philip Pullmanns Det Gyldne Kompas og har forelsket sig i trilogiens univers, har nok drømt lidt om at opleve nogle af de miljøer. Tromsø kunne let være byen hvor Lyra møder Iorek Byrnison, hvorfra de flyver med ballon mod Svalbard.

IMG_5134IMG_5137

Byens stemning lægger op til, at man har lyst til at tage på eventyr og finde Lyras mod i en selv, men virkeligheden kalder på mig, at jeg må tilbage til Bergen for at gøre klar til at komme igennem eksamener. Min tid mod nord nærmer sig langsomt enden. 3 måneder er passeret, det er ved at være slut, men jeg vil helt sikkert vende tilbage til Nord-Norge igen.

IMG_5123

facebook-profile-picture

Mit navn er Benedicte, og jeg studerer Integreret Design. Bergen i Norge er stedet for mit udlandssemester. I den tid jeg er her, vil jeg studere innovation og 3D-modelling på Western Norway University of Applied Science.

Skriv kommentar