Slutningen på en oplevelsesrig september

Jeg har nu været afsted i en måned. Oplevelserne har været mange, spændingen har været høj og i dette indlæg vil jeg prøve at få det meste med.

Lad mig starte småt: Menneskerne her er søde, der er mange af dem og det er svært at huske alles navne.

Siden velkomstdagene d. 5.-8. september er tiden gået med at skabe nye bekendtskaber og gå på opdagelse hernede. Herunder har jeg besøgt Golling Wasserfall, Campus Kuchl (hvor størstedelen af mine timer foregår), Rupertikirtag og deres kæmpe kringler, Salzburg centrum (mange gange!), besteget bjerget Nockstein, set udklædte køer og som rosinen i enden har jeg dags dato gået op til fæstningsanlægget Hohensalzburg og nydt udsigten fra caféen Stadtalm.

Oplevelser

 

Fødselsdag og Rupertikirtag

Det er aften og derfor mørkt. Lysene brænder på hele markedspladsen, boderne er utallige og forlystelserne drøner rundt i fuld fart. Som fejring af skytshelgen, Rupert af Salzburg, den første biskop i Salzburg, afholdes der hvert år en markeds-festival, kaldet Rupertikirtag. Denne festival varer fire dage – og tilfældigvis havde jeg fødselsdag på anden dagen (d. 22. september)! Derfor besluttende vi os for at vi skulle ind og se, hvad festivalen havde at byde på.

Inde på festivalen var befolkningen klædt i de østrigske folkedragter, Dirndl (til kvinder) og Lederhosen (til mænd). Der var fyldt med boder med alt ligefra mad og drikkelse til legetøj og folkedragter. Som en del af denne festival blev der ligeledes serveret mange forskellige varianter af kæmpe kringler og en drik kaldet “Sturm” – en drik som kun fås i efteråret, da Sturm består af lettere fermenteret most fra årets første druehøst.

Som afslutning på festivalen blev der søndag (d. 24. september), fyret med fyrværkeri fra fæstningsanlægget Hohensalzburg. I den anledning gik vi op på Kapuzinerberg, byens højeste punkt. Dette gav en fantastisk udsigt udover den gamle bydel, da himlen kl. 20:45 blev lyst op.

Rupertikirtag

 

Nockstein

På bedste østrigsk vis skal man selvfølge hike til toppen af et bjerg. Jeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg er i dårlig form og at min kondition har set bedre dage, men det ændrer ikke sagen: DET VAR HÅRDT! Efter at være snuplet over mange trærødder, mødt en slangeunge og have travet op ad bakke i to timer kom vi prustende, svendende og bogstavligt talt kravlende op på toppen! Det behøves vel ikke at nævnes, men udsigten fra 1042 meters højde fra ganske udemærket! Som det kan ses på billederne er toppen af Nockstein beklædt med klippe, hvilket giver en fantastisk udsigt, blandt andet udover Salzburg.

Top op Nockstein

Når ens hverdag pludselig bliver mere oplevelsesrig, er det nemt at forglemme alt det, som man egentlig har oplevet. I en strøm af nye mennesker og muligheder er det som om at hovedet fyldes op med minder, samtidigt med at nogen af dem skubbes lidt væk og forsvinder i mængden – ikke fordi de er mindre vigtige, men fordi hjernen gør plads til alt det nye, som skal til at ske.

Som oktober så småt begynder og solens stråler endelig rammer Østrig vil mine undervisningstimer blive flere. First up: Introduction to Engineered Wood Products, Wood Chemistry, samt Anthropology and Design.

facebook-profile-picture

Mit navn er Rikke Rousing Nielsen. Jeg er 20 år og studerer Integreret Design på Syddansk Universitet. Det kommende semester vil jeg være udvekslingsstuderende i Salzburg på Salzburg University of Applied Sciences.

Skriv kommentar