Opstart på universitet og Surf Trip

Nu er det vist også blevet tid til en kort (eller længere) opdatering her fra Australien. Jeg havde egentligt planlagt at skrive indlægget i starten af ugen, men jeg har ligget syg de sidste par dage efter en lidt for vild weekend med surfing og fest. Der er sket så mange ting i løbet af de sidste par uger, så jeg får nok ikke det hele med her. Universitetslivet er for alvor begyndt igen, men det betyder dog ikke, at der ikke er tid til at opleve smukke Australien.

Untitled
Untitled

Lidt billeder fra smukke Brisbane

Første uge på Queensland University of Technology (QUT)
Nu er det seriøse universitetsliv startet igen. Sidste uge bød på introduktion til kurserne samt diverse fester i form af welcomeparty og pubcrawl. Universitetet har virkelig være gode til at lave en masse arrangementer for os udvekslingstuderende, så man har simpelthen ikke kunne undgå at møde en masse nye mennesker.

Untitled
Untitled

Jeg holdte lige en slange på første skoledag – det sker vist kun i Australien

De første dage som udvekslingsstudent
Undervisningformen hernede minder en del om den, som jeg er vant til på SDU. De har dog en smart detalje her på QUT; de optager de alle forelæsninger og lægger dem op online. Dette har været rigeligt rart i denne uge, hvor jeg har været syg (og fra timerne i fredags, som jeg missede pga. surf-turen – ups). Så har jeg kunne ligge under min varme dyne og se forelæsningerne, mens jeg trøstespiste chokolade.

Mit skema for dette semester. Jeg har 4 forskellige fag

Udflugt til Movie World
En af dagene, hvor vi ikke havde tømmermænd, tog jeg og nogle andre fra huset afsted til en forlystelsespark, Movie World. Det så virkeligt ud som om, der var nogle fede forlystelser, da vi tjekkede det ud på nettet. Det viste sig dog, at de fleste af de vilde forlystelser var i gang med at blive renoveret, da vi er ude for sæson lige i øjeblikket (det er jo ”vinter” hernede). Men vi havde dog en sjov dag alligevel, som det kan ses på billederne.

Untitled
Untitled

Vi fik selvfølgelig et billede med Batman 

Surf trip til Byron Bay dag 1
I fredags tog vi afsted til Byron Bay (en vaske ægte surf by der ligger ca. 2 timers kørsel fra Brisbane). Turen var arrangeret af en af QUT foreninger, QUT surfers. Jeg var taget afsted med Sara, som jeg bor i hus med, og vi faldt hurtigt i snak med nogle piger fra Tyskland, Østrig, Canada og USA. Dem endte vi med at bo på værelse med, og vi havde det virkeligt sjovt sammen. Dem kommer jeg helt sikkert til at se meget til hernede. Fredag aften stod på BBQ og paint party, hvor man fik kastet UV maling på sig og derefter dansede på bordene hele natten (pænt sjov aften!).


Untitled

Første surftime og paint party!

Surf trip til Byron Bay dag 2
Det var lidt hårdt, da vi skulle ud og surfe kl. 8 om morgenen dagen efter (det var for resten min fødselsdag denne dag – helt okay måde at fejre fødselsdag). Afsted kom vi, og tømmermændene forsvandt hurtigt, da vi kom ud i bølgerne. Vi fik iklædt os meget stramme wetsuits (ikke særligt behageligt med tømmermænd skal det siges), og så startede vi med lidt træning i sandet. Herefter blev vi kastet ud i bølgerne, hvor instruktørerne først hjalp os med at fange bølgerne. I slutningen af lektionen lærte vi også at fange bølgerne selv, sådan nogen gange i hvert fald.
Efter surf lektionen gik vi en meget smuk tur til et fyrtårn og ”the most eastern point of Australia”. Herfra kunne vi se hvaler springe rundt ude i havet, hvilket var en stor oplevelse. Om aftenen var der pubcrawl, hvilket også endte ud i en sjov aften.

Untitled
Untitled

De søde surf-piger fra mit hostelværelse

Dagen efter stod på endnu en omgang surfing – og det var stadig lige så sjovt som dagen forinden! Vi fik øvet os endnu mere i at fange bølgerne selv og komme op og stå. Nogen fik endda også øvet sig i at styre surfbrættet i forskellige retninger. Generelt var de fleste faktisk ret gode i forhold til, at alle var mere eller mindre nybegyndere. Det må vi takke Soul Surf School for, der stod for undervisningen begge dage!
Untitled

Surf teamet 

Byron Bay er helt klart en ting, der skal på din ”Bucket List”, hvis du skal til Australien. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg har været der!

En anden fra mit hus, Christoffer, havde også fødselsdag i weekenden, så hele huset fejrede os i mandags med virkelig lækker mexicansk mad og fødselsdagssang! Klager bestemt ikke over disse søde roomies.
Untitled

Alle mine søde roomies fra huset 

facebook-profile-picture

Mit navn er Kamilla Bendixen. Jeg er 21 år gammel og jeg læser til civilingeniør i Kemi og Bioteknologi. Jeg har netop afsluttet mit 4. semester, og det 5. semester skal jeg tage på Queensland University of Technology (QUT) i Brisbane, Australien.

Skriv kommentar