Og det var Oktober!

Som kulden er kommet, er Oktober nået sin ende og det gik pludselig op for mig, at det er en måned siden at jeg sidst har skrevet et oplæg her på siden. Eftersom jeg burde skrive opslag i hvert fald hver anden uge, må jeg hellere komme i gang 😉.

Oktober måned har budt på mange forskellige oplevelser. Blandt andet kom min søde kæreste, Anton, på besøg. Derudover har jeg besteget Gaisberg (næsten 1300 meter høj), færdiggjort kurset ”Visual Communication” og som det næste er jeg begyndt på kurset ”Graphic Design Project” og skal snart i gang med et projekt som er knyttet til Visual Communication…

At gå på universitetet i Østrig

Hvad bruger man babypulver, huskesedler, hårlak, skalpel, vat og kridt til? Til at ligge skygger på sine tegninger!
(Billedet er fra Visual Communication)

2017-10-27 17.43.45

 

Det er meget forskelligt, hvordan kurserne forløber hernede. De tekniske kurser som er den del af linjen ”Forest Products Technology & Timber Construction” (HTB) er spredte og forløber gennem hele semestret (ligesom hjemme i Danmark). Dog varer de typisk kun 1,5 time af gangen, hvor lektionerne på SDU typisk varer ca. 4 timer. Derimod er mange af design kurserne fra linjen ”Design & Product Management” (DPM) ofte intensive kurser, som optager en hel uge med undervisningstimer. Dette giver en rig mulighed for at tage store spring ift. faglig udvikling og kan som en afveksling på få undervisningstimer være meget motiverende.

Som mængden af gruppearbejde er steget er jeg også blevet opmærksom på, hvor mange værktøjer vi har med i rygsækken hjemmefra – specielt når det kommer til erfaring med projektarbejde og planlægning heraf. Studerende hernede på linjen HTB indgår ikke i “større” projekter (på 3 ECTS-point) før tredje semester og er ikke i lige så høj grad vant til gruppearbejde som jeg er hjemmefra. Dette kan mærkes på den måde, som de opstarter et projekt på. Til gengæld kan det også tydeligt mærkes at de studerer på et universitet og en uddannelse, hvor læren om træ er i fokus. Selvom jeg har viden om nogle materialer fra SDU, kan det ikke sammenlignes med deres viden indenfor træ.

Derudover tager de fravær meget seriøst på FH Salzburg. Hvis du misser mere end 25% af timerne får man en ekstra opgave i relation til faget, som man skal aflevere for at kunne gå til eksamen. Ligeledes er det obligatorisk at skrive til underviseren og forklare hvorfor at du ikke kan deltage i en lektion.

Besøg fra Danmark

Anton kom på besøg i uge 42, som primært bestod af kærestehygge og sightseeing! Som en del af vores sightseeing købte vi to styks Salzburg Card, som giver fri adgang til mange af busserne og turistattraktionerne i og omkring Salzburg. På to dage blev kortet hurtigt tjent ind med besøg til Mozarts fødselshjem, Museum Der Moderne, Haus Der Natur, Hellbrunn Schloss und Wasserspiele, Salzburg Zoo, samt fæstningen Hohensalzburg.

Hellbrunn Wasserspiele

2017-10-19 12.30.37

 

Derudover nåede jeg, efter at Anton var taget hjem, at tage liften op til toppen af Untersberg (næsten 2000 meter høj). Turen op var men anelse frygtindgydende, men udsigten var fantastisk!

2017-10-20 11.22.08

 

Som de lyse dagstimer er blevet kortere og kulden pludselig har presset på, er det praktisk at man kan gemme sig lidt på værelset med stearinlys og ens ny fundne tegneegenskaber.

Alt i alt går det altså rigtig godt hernede. Selvom hverdagen kan have sine strabasser bliver de hurtigt løst og som efteråret har fået sin ende er jagten på en praktikplads gået igang. Nu vil jeg se frem til at sneen begynder at falde (andre steder end på bjergene, selvfølgelig).

Skitsering_forbedringer(Mine fremskridt indtil videre)

facebook-profile-picture

Mit navn er Rikke Rousing Nielsen. Jeg er 20 år og studerer Integreret Design på Syddansk Universitet. Det kommende semester vil jeg være udvekslingsstuderende i Salzburg på Salzburg University of Applied Sciences.

Skriv kommentar