Med jernbanen mod Oslo

Bergen er i denne uge vært for VM i sykling hvilket har medført at undervisningen er aflyst. Da jeg ikke er den store cykelfan, vælger jeg at tage øst på med jernbanen mod Oslo. Normalvis er der ikke ferie i løbet af høst semester her, så i fredags startede min lidt tidlige end sædvanlige, men tiltrængte ferie med en del “ha en bra helge”. Denne har dog givet mig mulighed for at udforske mere af Norge, så i første omgang vælger at tage til Munchs mekka Oslo. Byen vil sikkert have mange andre ting at byde på, så de ekstra dage vil hjælpe med at kunne finde dem.

I forbindelse med turen har jeg valg at benytte mig af jernbanen, hvilket indtil videre har været en meget underholdende tur. Den estimeret tid mellem Bergen og Oslo er sat til lige godt 8 timer. Jeg har dog på fornemmelsen, at det godt kunne komme til at tage lidt mere tid, da toget har holdt stille flere gange for at vente på tog der er på vej mod vest. Udsigten fra min vinduesplads er dog så indtagende anderledes end det, man møder fra en siddeplads i et dsb-tog, at turens varighed ikke bliver et problem. Hvis internetforbindelsen tillader det, er der her billeder fra de første par timer af turen.

Fil_008
Fil_007
Fil_005

Jeg valgte at tage med jernbanen nu, på trods af af en flybillet ville have været billigere. Mit valg af transportform er jeg dog glad for, og jeg får fornøjelsen endnu engang i denne uge, når jeg drager mod Stavanger. I Stavanger har jeg kortere tid, men sikkert lige så storslået. Det blev til disse destinationer for nu, da jeg tænkte, at det ville være bedre muligheder for at se landskabet, mens dagene stadig er lyse. Når mørkere dage kommer er min plan at tage mod en af de nordlige byer og få set nordlys. Billeder fra nogle af de andre internationale studerende bekræfter at der i øjeblikket er gode muligheder på Lofoten.

Fil_005 (1)
Fil_004 (1)
Fil_000
Tilføjelse efter endt togtur og nu med internet

Turen var utrolig og værd de 8 timer, så hvis du får muligheden, så tag den. Hertil er der bare at sige, husk at have hentet den rigtige podcasts til turen, da du ikke kommer til at kigge ned i en bog. Hvis du dog foreløbig ikke har mulighed så er her en video af turen.

Ha det bra!

facebook-profile-picture

Mit navn er Benedicte, og jeg studerer Integreret Design. Bergen i Norge er stedet for mit udlandssemester. I den tid jeg er her, vil jeg studere innovation og 3D-modelling på Western Norway University of Applied Science.

Skriv kommentar