It’s beginning to look a lot like Christmas

Efterhånden som november har fået sin ende og december er begyndt, er det gået op for mig at tiden er fløjet som bare pokker – tiden går jo også stærkt når man har det sjovt og er omgivet af godt selskab.

 

Den sidste måned har været ret travl, specielt med projektarbejde og søgning efter praktikplads til næste semester. Nu er praktikken heldigvis fundet og der kan ”slappes af” med skole og de kommende eksamener i december og januar.

 

Juletraditioner i Østrig

I slutningen af november begynder julemarkeder at blomstre op alle vegne. Her finder man alt fra julepynt, brændte mandler og varmedrikke til kager, smagsprøver og suppe. En ting som de ikke går ned på er ”Glühwein”, som minder om den danske gløg (dog uden rosiner og nødder). På disse markeder er der rig mulighed for at komme i julestemning med hjælp fra fx gigantiske julekugler (se billede under).

Hellbrunn
(Lidt billeder fra Hellbrunn Julemarked)

 

En tradition som som har fanget min opmærksomhed er Østrigs jule-djævel: Da butikkerne begyndte at sælge julepynt, julekalendere, juleslik, osv., stod der ikke kun chokolade-julemænd, kasserne var også fyldte med chokolade-djævle. Disse djævle er en del af den østrigske juletradition og bliver kaldt for ”Krampus”. Traditionen går ud på at i lande, som fx Østrig, bekymrer Julemanden sig kun om de gode børn, hvorimod Krampus straffer de børn som ikke var været søde i det forgangne år.

Som en del af denne tradition afholdes der i forbindelse med Krampusnacht (d. 5. december) et optog inde i Salzburg, hvor folk klæder sig ud som Krampus (kan sammenlignes lidt med et Halloween kostume)  og skræmmer andre.

Krampus og Julemands chokolade

Derudover kan jeg meddele at sneen kom lige til tiden. November valgte at afslutte med manér, et godt lag sne og et par timer med snebolde og kælkning. Derudover er der blevet købt julekugler, grimme krus og et par andre små ting til lejligheden, så generelt kommer julestemningen snigende.

Kælkning med luftmadras
(Det kan lige tilføjes at vores forsøg på kælkning på en luftmadras ikke gik så godt)

 

Hjemve og leverpostej

Det er sjovt og på samme tid mærkeligt at være væk hjemmefra i så lang tid. Der er dage hvor intet kunne være bedre og så er der dage hvor man savner ens ”normale” hverdag og ens trygge rammer derhjemme. En ting som dog trykker er en række af vores danske madvaner. For eksempel kan man hverken få godt bagerbrød, leverpostej, lakrids eller remoulade hernede. Efter 3 måneder uden disse ting, besluttede vi os for at køre til Tyskland i håbet om at kunne bringe en del af den danske madkultur med tilbage. Vi var heldige og fandt bl.a. leverpostej. Derefter levede jeg af knækbrød og leverpostej i 3 dage. MUMS (man skal jo nyde de små glæder i livet 😉 )

Når alt er sagt og gjort er det en rigtig godt ophold og jeg nyder hver en dag. Samtidig er jeg begyndt at glæde mig meget til at skulle hjem til jul og nytår – mest for at se min familie.

 

Nu vil jeg gå over og lave mig en kop te fra min te-julekalender. Jeg ønsker Jer en god weekend fra Alpeland!
Mig i sne 

facebook-profile-picture

Mit navn er Rikke Rousing Nielsen. Jeg er 20 år og studerer Integreret Design på Syddansk Universitet. Det kommende semester vil jeg være udvekslingsstuderende i Salzburg på Salzburg University of Applied Sciences.

Skriv kommentar