Rikke Nielsen

Et semester i udlandet

Mit navn er Rikke Nielsen. Jeg er 20 år og læser Integreret Design på Syddansk Universitet. Som ingeniør håber jeg på at kunne bidrage med produkter som hjælper almindelige mennesker til en nemmere hverdag.

Hvorfor udlandsophold?

Det at være en ”design-ingeniør” er et relativt nyt koncept. Ikke nok med det, er det et koncept som åbner op for mange nye muligheder. Man kan gå mange veje og når man kommer til 5. semester skal man vælge, om hovedparten af ens uddannelse skal bære præg af det tekniske- eller designmæssige aspekt af produktudvikling. Ved at tage på udlandsophold er der muligt at opnå en dybere og mere fyldestgørende forstående af design.

Som design-ingeniør, designer man produkter til mennesker. Her er det også vigtigt at have en forståelse for de mennesker at man designer til. Gennem udlandsopholdet vil jeg også få en større kulturel forståelse.

Hvorfor valgte jeg Salzburg University of Applied Sciences (SUAS)?

Jeg valgte SUAS, fordi de med deres store fagudbud giver mig en stærk profil som design-ingeniør. Med muligheden for at blande fag på tværs af linjer, er det lykkedes mig at kunne udvide min viden indenfor materialelære (træ), 3D-tegning, møbler, samt en lang række aspekter af, hvad der udgør et godt design.

De tre vigtigste ting i min kuffert:
  • Mit kamera
  • En vejviser
  • En ordbog
Hvorfor valgte jeg at læse til ingeniør?

Har du nogensinde haft et produkt som du af en eller anden grund bare har haft elsket? Eller har du nogensinde købt et produkt som ikke gjorde andet end at skuffe dig – som om at det var i stykker før du fik det?

Dette er grundene til at jeg har valgt at blive design-ingeniør: Der er intet bedre end et produkt som overstiger alle forventninger og intet værre end at produkt som ikke gør. Jeg har altid elsket produktudvikling, specifikt at forbedre kommercielle produkter. Som design-ingeniør får man ikke kun lov til at optimere med fokus på mekanik eller elektronik, men også ift. brugerens interaktion med og opfattelse af produktet, brugerens behov, markedets interesser og grafisk præsentation af produktet.