Mogens Nguyen

Et semester i udlandet

Mit navn er Mogens Nguyen, og jeg er diplomingeniørstuderende inden for Integreret Design på Syddansk Universitet

Jeg skal læse på Hong Kong Polytechnic University i Hong Kong.

Hvorfor udlandsophold?

Det har altid været en drøm for mig at læse på et anerkendt, udenlandsk universitet. Jeg elsker at snakke med fremmede mennesker, og prøve deres skikke og normer. Mit eget perspektiv er af dynamisk karakter, som altid ændre sig ved at møde nye mennesker og få deres mening og holdning tilkendegivet, men samtidig også deres syn på livet og hvad de mener er glæde.

De tre vigtigste ting i min kuffert (Rejsedokumenter er ikke noget I skal tænke på J):
  • Mine høretelefoner – musik gør alt bedre
  • Mit kamera – mit andet sæt øjne og mine minder
  • Et (gerne flere) par sneakers – som en sneakerentuisiast, så er et par gode sneaks, som man føler sig ultra komfortabel i, alfa og omega for en god tur.
Hvorfor valgte jeg Hong Kong Polytechnic University?

Mit første krav til universitet var at det skulle være uden for EU’s grænser. Jeg havde sigtekornet på våde Asien og Nordamerika. Dog faldt mit endelige valg på de asiatiske universiteter, fordi jeg selv har asiatiske rødder, da mine forældre er vietnamesiske bådflygtninge. Jeg føler mig draget til den asiatiske kultur og væremåde ift. ære, arbejdsmoral og det asiatiske køkken.
Hong Kong er det bedste af begge verdener, da jeg får både den asiatiske kultur med et moderne, vestligt twist. Byen er en global en af slagsen med et af de tættest befolkede områder på kloden, så jeg vil konstant blive mødt med nye øjne og indtryk, hvorfor jeg ser det som et af de fedeste oplevelser til at møde alle former for kulturer og personer.

Hvorfor valgte jeg at læse til ingeniør?

Siden jeg gik i folkeskole, så vidste jeg at jeg ville læse ingeniør. Jeg elskede det praktiske aspekt af ingeniørfaget – det at kunne få lov til at arbejde med ens hænder, og det man lærte, var også det man brugte.
Derudover så fangede det mig også at der på det tidspunkt, hvor jeg skulle vælge videregående uddannelse, var stor mangel på ingeniører og ledighedsprocenten var under 1%.
Valget faldt derefter på Integreret Design, da jeg er vild med at produktudvikle i enhver forstand. Det at lave et produkt, som kan revolutionere eller et produkt, som kan afhjælpe visse brugergruppers behov og daglige problemer, motiverede mig og gjorde at mit valg faldt herpå.
Samtidig så jeg ingeniørfaget, som en stor mulighed for at i sidste ende at få et arbejde uden for Danmarks grænser.