Martin Hindse

Et semester i udlandet

Mit navn er Martin Hindse Kristensen, jeg er 22 år gammel og læser til bygningsingeniør på Syddansk Universitet. Til september 2017 starter jeg på mit femte semester, hvilket jeg har valgt at tage i Calgary, Canada.

Jeg er vildt fascineret af byggeri, og det at kunne se hvor stor betydning de bygningsværker der bliver opført rundt omkring i verden har for os mennesker, er blot ekstra motiverende for mig til at blive ingeniør.

Hvorfor udlandsophold?

Ligesom alt andet er byggebranchen konstant i udvikling, og jeg er sikker på at det er en stor fordel at anskue byggeri fra en anden kulturs synspunkt for på den måde lade sig inspirere til nye løsninger på nogle af de udfordringer, man som bygningsingeniør kommer til at stå over for.

Udover det faglige aspekt i udlandsopholdet, ser jeg naturligvis også frem til at opleve Canada, hvilket der har været en drøm for mig i mange år. Jeg glæder mig også helt vildt til at udfordrer mig selv på nogle personlige parametre, som jeg ikke bliver udfordret på til dagligt på SDU, og jeg er sikker på jeg kommer hjem med nogle kompetencer og et internationalt netværk som vil gavne mig i fremtiden.

Hvorfor valgte jeg University of Calgary?

Det var i første omgang af geografiske årsager jeg valgt University of Calgary, da det ligger lige i hjertet af den canadiske natur og skisportsområder, hvilket var mine højeste prioriteter i forhold til hvad jeg ville opleve ved siden af studiet. At universitetet så er et højt rangeret universitet for unge, og har et stort fagudbud til netop min uddannelse er så bare et kæmpe plus!

De tre vigtigste ting i min kuffert:
  • Et kamera.
  • Varmt tøj.
  • Mit skiudstyr, selvfølgelig 😉
Hvorfor valgte jeg at læse til ingeniør?

Jeg har lige siden jeg startede i gymnasiet, faktisk ikke været i tvivl om at jeg ville være bygningsingeniør, da byggeri altid har fascineret mig. Da jeg var mindre ville jeg være håndværker eller arkitekt kan jeg huske, men da jeg igennem min skolegang opdagede at mine kompetencer og interesse var koncentreret omkring de naturvidenskabelige fag, gav det sig selv at jeg skulle være ingeniør. Jeg synes det er super fedt at følge et byggeri lige fra de indledende tanker og ideer til det færdige projekt, og se hvor stor betydning det har for et samfund!