Kirsten Freud-Blomquist

Et semester i udlandet

Mit navn er Kirsten Marie Freud-Blomquist. Jeg er 24 år og læser Integreret Design på Syddansk Universitet.

Som så mange andre brænder jeg for, at gøre en forskel for mine medmennesker, og prøver så godt jeg kan igennem min uddannelse, hvor produktudvikling med brugeren i fokus er helt centralt.  Fra september 2017 til februar 2018 bor jeg og 3 af mine studiekammerater i Salzburg i Østrig, hvor vi skal læse vores 5. semester, møde studerende fra hele verden, være kreative og suge al den nye viden til os vi overhovedet kan!

Hvorfor udlandsophold?

Jeg trænger til at komme ud over Danmarks grænser og opleve hvordan man arbejder i andre kulturer. Selvom Østrig måske ikke er så langt væk, kommer man stadig til at møde udvekslingsstuderende fra hele verden, og jeg tror på at min faglighed og person styrkes enormt af alle de forskellige værdier og arbejdsmetoder jeg vil blive mødt med.

Hvorfor valgte jeg Fachhochschule Salzburg?

Udover de smukke omgivelser, tilbyder Salzburg en rigtig spændende sammensætning af fag. Jeg kan både få undervisning i møbeldesign, grafik, og antropologi i design, men også de mere ingeniørfaglige områder som fx CAD-tegning og træ som konstruktionsmateriale.

Derudover har jeg hørt, at Østrig er et ægte kageland, og så ligger Salzburg midt i alperne. Kage og smuk natur er to ting jeg sætter temmelig stor pris på.

De tre vigtigste ting i min kuffert:
  • Striktrøje
  • Dansk/Tysk ordbog
  • Bullet Journal
Hvorfor valgte jeg at læse til ingeniør?

Jeg har altid været en ”all rounder” der havde svært ved at finde ud af, hvad det lige var jeg brændte allermest for. Jeg ville gerne gøre bare en lille forskel, og derfor søgte jeg ind på Integreret Design. Produktudvikling handler nemlig ikke om, at give dårlige produkter en pæn indpakning, det handler om at udvikle funktionelt til de mennesker som kommer i kontakt med produktet. Som ingeniørstuderende på Integreret Design er det vigtigt både at have flair og forståelse for tekniske aspekter, men også at kunne arbejde i et team, strukturere et langt udviklingsforløb og ikke mindst forstå de mennesker man udvikler til. Denne tværfaglighed synes jeg er helt fantastisk!