Kenneth Nielsen

Et semester i udlandet

Mit navn er Kenneth Nielsen. Jeg er 27 år og læser Elektrisk Energiteknologi på Syddansk Universitet. Mit livs mission er at hjælpe så meget jeg kan med at redde verdenen. Dette vil jeg gøre igennem at udvikle eller implementere så megen grøn og vedvarende energi som muligt.

På mit 5. semester tager jeg til Singapore for at læse på Nanyang Technological University. Det gør jeg af flere grunde hvor en af de primære, er at lære at arbejde og omgås med andre kulturer. Som ingeniør kommer man hurtigt ud for at være internationalt aktiv og det er derfor vigtigt at man kan vise overfor sin arbejdsgiver og sine medarbejdere, at man har erfaring med et multikulturelt miljø, og at du kan befærde dig i det.

Hvorfor valgte jeg Nanyang Technological University?

Jeg valgte NTU da det er et af verdens bedste universiteter. QS Top Universities har NTU rangeret som #11 på deres verdensrangliste, og #1 på deres rangliste over universiteter under 50 år gamle. Dette gør at jeg var godt sikker på at kvaliteten af undervisningen er i top, og at det kun ville være min egen skyld hvis jeg gik derfra uden at lære noget nyt.

NTU ligger i Singapore, hvilket er en vildt forskellig kultur fra den danske. Som nævnt før er dette en af mine primære grunde til jeg har valgt et semester i udlandet. Ja, så er deres første sprog engelsk, så mine kompetencer indenfor engelsk bliver trænet 🙂

De tre vigtigste ting i min baggage:
  • Kamera
  • Et par gode behagelige sko
  • Solbriller
Hvorfor valgte jeg at læse til ingeniør?

Jeg havde et meget berigende arbejde, men jeg manglede større problemstillinger. Har altid haft stor interesse i grøn og vedvarende energi, så jeg begyndte at undersøge ingeniørfeltet. Grunden til at jeg læser til Diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi, er at uddannelsen indeholder en meget koncentreret tilgang de tekniske baggrunde for energikonverteringen i moderne teknologi. Min mission for mit liv er at være med til at redde verdenen, med at udvikle og implementere så meget grøn/vedvarende energi som jeg kan nå i min livstid.