Fie Krauthammer

Et semester i udlandet

Mit navn er Fie Due Krauthammer, jeg er 24 år gammel og læser Global Management and Manufacturing på Syddansk Universitet. Fjerde semester er netop afsluttet, og nu ser jeg frem til en hel ny tilværelse i Malaysia!

Mit ønske har lige siden studiestart været at komme til udladet, opleve nye kulturer og fylde min rygsæk med en masse bagage. Dette blev heldigvis en realitet da jeg blev optaget på Taylor’s University i Malaysia

Hvorfor udlandsophold?

Jeg har altid elsket at rejse og komme ud og opleve verden, hvorfor jeg aldrig har været i tvivl om, at en del af min uddannelse skulle foregå i udlandet. Mit udenlandsophold skal bidrage med kendskab til nye kulturer og fylde min rygsæk med erfaringer og oplevelser.

GMM er en international uddannelse, med et globalt perspektiv. Et fremtidigt arbejde kan derfor komme til at foregå over alt i verden, og jeg mener derfor, at erfaring med andre lande og kulturer er meget essentielt for netop min uddannelse.

Hvorfor valgte jeg Taylor’s University?

Jeg besluttede mig rimelig hurtigt for, at destinationen for mit ophold skulle være Malaysia. Malaysia er et af de lande i Asien med allerflest forskellige folkeslag og kulturer, og derfor rig mulighed for at lære en masse. Da jeg senere læste, at de i Malaysia har en umættelig sult for god mad og elsker shopping var jeg ikke i tvivl – her skal jeg nok passe ind!

Efter noget research faldt min interesse på Taylor’s University. Taylor’s University er et ungt, dynamisk og ambitiøst universitet, med studerende fra hele verden. Universitetet har fået mange priser for deres kollegie og har især et stort fokus på fællesskab, hvilket for mig er rigtig vigtigt.

De tre vigtigste ting i min kuffert:
  • Solbriller
  • Højtaler
  • Mads & Monopolet podcasts
Hvorfor valgte jeg at læse til ingeniør?

Min morfar har altid lært mig, at den eneste rigtige uddannelse, er en ingeniøruddannelse – og så var der jo ikke andet for, end at lytte til hans ord 😉

Da jeg i 2010 startede på handelsskolen, fandt jeg for alvor ud af, at min interesse for handelsverdenen og det globale marked var stor. Efter et sabbatår var jeg meget i tvivl om hvilken retning jeg skulle gå, men da GMM dukkede op i min søgen var jeg sikker i min sag. Blandingen af ledelse og marketing samt den teknisk faglige viden inden for blandt andet produktion er for mig helt perfekt. Som GMM ingeniør får man en bred viden om alle aspekter indenfor supply chain sammen med en bred vifte af faglige værktøjer til at gå i dybden med de enkelte processer.