Benedicte Ravn

Et semester i udlandet

Mit navn er Benedicte. Jeg er 23 år gammel og i de sidste to år har jeg studeret Integreret Design på Syddansk Universitet. I forbindelse med studiestart flyttede jeg til Odense, for endnu en gang at udfordre mig selv med nye omgivelser. Tidligere har jeg både været på efterskole og højskole, som kun kan anbefaledes.

Mange af mine venskaber er opstået ved, at jeg har skiftet mine omgivelser ud for en tid. Det har gjort at jeg har mødt og kender folk, der kommer fra det meste af Danmark. Personlig holder jeg af at blive bekræftet i at mennesker er forskellige. Jeg tror, det er sundt for alle engang imellem at udfordre sig selv i det.

Fra Bergen i Norge vil jeg skrive om hvordan det er at støde ind i en anden kultur og om livet i byen der er blev kendt for sit gennemsnit af 270 regnvejrsdage om året.

Hvorfor udlandsophold?

Tanken om at tage til udlandet har altid været i mit baghoved, så længe jeg kan huske. Jeg har aldrig haft en bestemt destination i tankerne, men jeg har altid haft lyst til at tage ud af Danmark i en længere periode. Et udlandssemester er også blevet et springbræt for mig til at finde ud af om, jeg på længere sigt ville have lyst at have min dagligdag i et andet land.

De tre vigtigste ting i min kuffert:
  • Paraply
  • En god bog
  • Pandekagepalet
Hvorfor valgte jeg Western Norway University of Applied Science (Højskulen på Vestlandet)?

Både udbuddet af de fag jeg kunne have og byens muligheder og størrelse passede mig godt. Her har jeg både mulighed for at have kurser i 3D-modelling og value proposition design. Med den kombination har jeg fået mulighed for at specialisere mig i nogle af de kerne elementer der er en del af min ingeniøruddannelse.

Hvorfor valgte jeg at læse til ingeniør?

At forstår hvorfor verden hænger sammen som den gør, har altid haft min interesse. Det er nok derfor fysik altid har fundet plads blandt mine yndlingsfag. Det med at få lov at lave eksperimenter har også haft sin indflydelse. Jeg har altid været et kreativt menneske, der holder af at skabe og sammensætte på ny.

Så da jeg fandt en ingeniøruddannelse der kombinerede forståelse for emner som dynamisk, styrkelære og materialers opbygning med formgivning, bruger centreret design og markedsforståelse i projekter, tænkte jeg, at det ville være værd at prøve.