Ha det bra Bergen!

Det er godt og vel en måned siden jeg tog min sidste flyvetur hjem fra Bergen. Jeg kan mærke, at min hverdag lidt efter lidt begynder at ligne den jeg havde, før jeg tog afsted første gang til Bergen. Mine yndlingsting ved Bergen er jeg allerede begyndt at savne lidt.

IMG_5288
IMG_5285

At slentre gennem byen, når den så småt begynder at vågne i weekenden fra mit hjem gennem Møhlenpris, eller måske Nygårdsparken, forbi nogle af de mange bygninger fra universitet, for at komme ned omkring havnen, hvor man her efter skal dreje mod højre. Herefter vil der ske en stigning på omkring en etage i løbet af den næste vej. Man kan og vælge at fortsætte ud mod cinemateket og USF Verftet, og gå op gennem den gamle bydel. Endemålet er ikke fast, men for det meste ender min søndagstur af med en rundtur omkring Nondes. I mit hoved kan jeg pt stadig hurtigere finde igennem Bergens gader end Odenses.

IMG_5279
IMG_5266
I Norge er søndagen, måske især i Bergen, en dag hvor man mødes med folk og følges ad på tur. Det kan være inde i byen, men ofte også op på fjeldet. Det er nok, det jeg allerede savner mest. At have fjeldet i baggrunden for hver et sted du befinder dig i byen. Det styrker ens følelse af, at der er højt til loftet. Når dagene blev mest grå og fjeldet forsvandt i tåge, var det som om, man for et par timer var kommer tilbage til Danmark.

Som oftest skal man sjældent vente længe på at vejret skiftede, hvilket gør, at man altid er optimistisk for at solen kan komme tilbage lige om lidt. Lige så hurtigt kan det dog også gå fra lidt grå, til at gråt med brusebadsregn.

 

Bergen er helt sikkert en by jeg vil vende tilbage til. Dette afsluttende oplæg er ikke så langt, men Bergen er ikke sted der er nemt at beskrive, det skal i stedet opleves. Byen har de varmeste anbefalinger fra mig. Så næste gang man endnu en gang tænker at tage til Berlin, så ha’ Bergen i tankerne, man vil ikke fortryde det.

IMG_5255
IMG_5310
facebook-profile-picture

Mit navn er Benedicte, og jeg studerer Integreret Design. Bergen i Norge er stedet for mit udlandssemester. I den tid jeg er her, vil jeg studere innovation og 3D-modelling på Western Norway University of Applied Science.

Skriv kommentar