Good things comes to those who book a flight

Går man med tanker om at tage et Semester i udlandet, Men er bange for at tage afsted samt forberedelserne op til, er Salzburg, Fachhochschule, en fantastisk destination. I modsætningen til andre, vil jeg beskrive mit forløb hen imod udrejse som meget smertefrit. Fachhochschule har været ekstremt professionelle i forhold til ansøgning og forberedelse til det kommende semester. Det hele er gået som smurt, uden de store problemer.

Jeg er dog også en person der altid ser på den lyse side af tingene, og har derfor svært ved at blive bange for at tage afsted, når der venter en fantastisk oplevelse forude. Om det så kan være fordi at det stadig ikke er gået op for mig at jeg skal tilbringe det næste halve år væk fra kæreste, venner og familie kan også have en finger med i spillet.

Jeg er så heldig at være afsted med 3 andre fra min klasse, hvilket til dels også har spillet en rolle i manglen på fortvivlelse samt angst der nu skulle være forbundet med at tage af sted. Dog tror jeg også vi skal være forsigtige med ikke at være for afhængige af hinanden, da vi hurtig kan gå glip af fællesskabet. Dette har vi dog allerede talt om, og jeg er ikke i tvivl om at det ikke bliver en udfordring.

Der er nu gået små 4 uger af mit ophold her i Østrig.  Jeg undskylder for det sene oplæg, men jeg har haft nogle problemer med min computer, da tasturet pludselig stoppede med at virke. Det er specielt træls når du er langt væk fra Elgiganten, hvor din reklamationsret stadig burde virke. Efter installation af nye drivere og herefter en gendannelse af hele computeren var problemet stadig ikke løst og jeg har nu valgt at købe et eksternt tastatur, selvom om det virker en smule tåbeligt, men det virker. Så ser vi på problemet når vi kommer hjem 😊

Trods en irriterende start på mit ophold, har jeg stadig ikke en snert af en fornemmelse om at jeg gerne vil hjem. Den første uge stod på introdage hvor vi blev præsenteret for alle de udfordringer samt muligheder vi kunne gå i møde i løbet af semesteret. De efterfølgende 2 uger, stod på mit vedkommende på intensivt tysk kursus. Jeg skulle nok have taget et niveau højere, men nu ved jeg i hvert fald hvordan jeg siger hej, hvor jeg kommer fra og at jeg godt kunne tænkte mig en wienerschnitzel og en stor fadøl.

Og så lidt billeder. Tadaaa

IMG_5573
IMG_5444

IMG_5461
IMG_5405
IMG_5429
IMG_5527

(Golling wasserfall, Sideflod til Salzach, På vej til Golling wasserfall, Kirkegård i Salzburg, De bedste og største pizzaer i verden fra L’Osteria Og til sidst fyrværkeri og afslutning på den Østrigske oktoberfest – Rupertikeirtag)

Vi er en del exchange studerende (måske en 80 stykker). Vi fik hurtigt oprettet en gruppe på whatsapp så det er nemt at komme i kontakt med alle, og der bliver ofte spurgt om ikke man vil med ud og lege. En ting jeg finder lidt svært er alle de sprog og accenter af forskellig art. Man bliver hurtigt træt i hovedet af at skifte fra dansk til tysk til norsk og så til 50 forskellige accenter af engelsk. Jeg har adskillelige gange taget mig selv i at snakke dansk, når jeg i virkeligheden burde have snakket på engelsk, hvilket måske også kan skyldes at der har sneget sig en øl for meget indenbords.

Grundene til at tage et udenlandssemester kan der være mange af, og man kan tydeligt se hvem der prioriterer hvad. Nogle elsker at feste hver aften, mens andre rejser mere rundt end de er hjemme. Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg er taget udenlands primært på grund af fagene, så det vil hele tiden være dette der bliver prioriteret først. Når det så er sagt og for ikke at lyde for kedelig, så har vi ikke særlig mange timer hernede, måske gennemsnitlig 3-4 lektioner om ugen af 1,5 time. Så i min fritid er jeg ikke hende der sidder på mit værelse og laver frivillige kemiopgaver.

Salzburg er normalt en by der byder på solskin helt frem til de sene måneder. Hvilket jeg i hvert fald havde bildt mig selv ind og pralet lidt med derhjemme. Dog kan jeg fortælle jer at det ikke passer! Det har nærmest ikke været andet end regnvejr siden vi kom herned #Soundofrainymusic. Der er enkelte dage hvor solen kommer frem og vi rammer de 21 grader, men det er desværre sjældent. Dog har vi stadig oplevet en masse, men i stedet for deltajeret at beskrive hvert eneste skridt jeg har taget i salzburg, kan i kigge lidt på billederne.

En ting jeg dog vil beskrive, er min tur til münchen og oktoberfest!

HOLD NU OP EN FEST OG HVOR ER DET STORT!

IMG_5598
IMG_5601

Jeg kan varmt anbefale ALLE at besøge dette sted mindst en gang i deres liv! Hvis ikke man er til 1 liters ølbajer, tilbyder festivalen et hav af forlystelser og forskellige boder med mad og dumme souvenirs. Jeg brugte min tid på festivalen inde i et af de 50 kolossale øltelte, hvilket var fuldstændig sinddsygt. Det er en fantastisk stemning og jeg håber kun på at kunne komme afsted igen næste år.

Før vi slutter af her, så har jeg to videoer. Jeg tror at i skal klikke på dem for at se dem, men jeg ved ikke om det virker.
Hvis det gør – Så er i heldige at høre min gode ven Joakim synge.

Ellers vil jeg slutte med at sige til min mor og far, at jeg har det godt <3

XOXO (Gossip girl) 😉

IMG_5609
IMG_5610

 

 

facebook-profile-picture

Mit navn er Amalie Philipps og jeg er 23 år. Til dagligt læser jeg på Syddansk Universitet, hvor jeg studerer til Diplomingeniør i Integreret Design. Det kommende semester (efterår 2017) har jeg valgt at tage på udveksling i Østrig, hvor jeg skal læse på Fachhochschule, Salzburg.

Skriv kommentar