Calgary, Jasper & hverdagen

Så er det igen tid til en opdatering fra Canada!

Der er gået et par uger siden sidste indlæg og der sket en masse ting i mellemtiden må man sige! Jeg flyttede ind på mit værelse d. 3. September, og det er super lækkert! Jeg bor i en næsten ny 9-etagers bygning, med en masse andre udvekslingsstuderende fra hele verden, og selvfølgelig også nogle lokale canadiere, så det er blevet til en masse nye bekendtskaber!

IMG_1671 Auroral Hall (bygningen jeg bor i)

Kollegiet ligger i forlængelse af universitet, i den nordvestlige del af Calgary. Der går lidt over 30.000 studerende på “University og Calgary”, så det er lidt større end SDU hjemme i Odense, må man sige! Selve universitetsområdet fungerer nærmest som en lille by, hvor man kan få dækket mange af ens behov, lige fra kontanthævninger til hårklipning. Selve byen Calgary er lidt en underlig “størrelse”! Der bor ca. lige så mange mennesker som i København, men det mærker man på ingen måde, når man opholder sig i byen. Små hyggelige stræder med butikker og cafeer, som man kender det fra Danmark er stort set ikke eksisterende, og alle former for shopping er henvist til et af byens butikscentrer. Hvad byen til gengæld har at byde på er store flotte kontor bygninger, som er besat af store firmaer fra olie- og gasindustrien, hvilket er den største indtægtskilde for byen Calgary. Så ord som; hyggelig eller charmerende er ikke noget jeg vil associere med bye, men det er spændende og se noget “andet”, hvilket jo også er årsagen til at jeg er taget på udveksling, og byens “skyline” er jo fra en bygningsingeniørs perspektiv absolut ikke uinteressant!

skyline-calgary-559370_1920Calgary Skyline

I forhold til skolen, som jo ligesom er det essentielle i hele opholdet, har jeg været i gang i tre uger nu, og det går strygende! Jeg har fire fag jeg følger hvilket er:

  • Engineering Economics.
  • Structural Engineering.
  • Structural Concrete, Materials & Design.
  • Project Management.

Man skal selvfølgelig lige vænne sig til at det hele forgår på engelsk, men det kommer hurtigt, og jeg kender mange af termerne i kraft af at dele af undervisningen har været på engelsk hjemme på SDU. Jeg er rigtig glad for de fire fag, og jeg synes det er nogle rigtig dygtige undervisere jeg har, så alt i alt kan jeg kun være tilfreds med de første tre uger af semestret!

IMG_1669
IMG_1670

Ingeniør fakultetet

Til trods for at skolen efterhånden er begyndt af fylde en del af hverdagen, har der stadig været plads til forskellige oplevelser i weekenderne. For et par uger siden var i Scotia Bank Saddeldome og se byens ishockey hold spille en “preseason kamp”. Ishockey er kæmpe stort i Canada og det mærker man hurtigt når man ser byens stadion, med plads til ca. 30.000 tilskuere! Det var en mega fed oplevelse og helt sikkert ikke sidste gang jeg skal se en kamp herovre!

UntitledCalgary Flames vs. Edmonton Oilers

Sidste weekend, var vi otte personer der tog til Jasper Nationalpark, hvilket virkelig var et besøg værd! Vi havde valgt at sove i telt, for at gøre turen lidt billigere og med nattemperaturer omkring frysepunktet, var vi lidt spændte på “sove-situationen”, men det gik over al forventning efter vi havde mostaget instruktioner i hvordan man klæder sig på, af gruppens norske viking Baard. Det viste sig at være en rigtig god beslutning at sove i telt, da Baard og jeg den ene morgen så tre Elks(Nordamerikansk kronhjort) på vores campingplads, hvilket var et helt fantastisk syn!

Untitled
Untitled
Untitled Fælles morgenmad

Efter en god morgenmad gik turen til Magline Lake, hvorfra vi tog
på en vandretur i de canadiske skove, og uden rigtig at vide hvad vi
gik efter, kom vi pludselig til en sø Mona Lake. Der var ikke andre
mennesker ved søen, så frokosten kunne nydes helt uden turister,
fantastisk!

UntitledDer skal havregryn til

UntitledMona Lake

På vejen hjem fra Jasper, holdt vi ind ved Athabasca Canyon, som uden tvivl også var et fantastisk syn!

Untitled
Untitled

Athabasca Canyon

Foruden den flotte natur på vejen hjem, så vi desuden fem elge i vejkanten. Det lykkedes mig dog kun at få et billede af to af dem…
UntitledTo Moose(Elge) i vejkanten

Denne weekend stod den på vandretur til toppen af Mount Fortress (3000m), og det var noget af en tur! Spændingen kom helt i top, da vi lige inden afgang bliver informeret om at ruten ligger midt i et område, hvor der med sikkerhed er bjørne. Men med en gruppe af garvede vandrere og Bear sprayen i tasten tog vi af sted, og udsigten på toppen var det hele værd! (Vi så ingen bjørne).

UntitledMount Fortress, 3000m

Untitled
Untitled

Det var alt hvad jeg havde at berette om siden sidst.

 

Blæsende efterårs hilsner fra Canada.

facebook-profile-picture

Mit navn er Martin Hindse Kristensen, jeg er 22 år og læser til bygningsingeniør på Syddansk Universitet. Jeg er på udveksling på University of Calgary i Canada.

Skriv kommentar