Bjerge og Brezen-lykke

Hold da op, som tiden den flyver når man sådan er udvekslingsstuderende. Det er egentlig ikke fordi jeg har været Østrigs travleste kvinde den seneste måned, men dagene forsvinder ligesom bare, og mit hoved er konstant fyldt op af ting der lige skal fikses, skemaer der skal sammensættes osv.

Jeg har egentlig ikke de helt vilde beretninger om min tur endnu. Som antydet er de første uger i Østrig gået meget op i praktiske foranstaltninger. Der har godt nok været rig mulighed for at tage ind til byen og afprøve diverse værtshuse og Østrigs meget venlige forhold til store fadøl. Men jeg må indrømme at jeg godt kan mærke, at det (snart) kvarte århundrede begynder at trykke. Jeg kan simpelthen ikke holde til den fart de 20-årige studerende kan indtage alkohol i.

Rupertikirtag

Rupertikirtag – Salzburgs svar på Oktoberfest.

For få fadøl?

Den sidste uges tid har jeg tænkt en del over, om man mon kan ”udveksle forkert”? Inden afgang havde jeg lidt en forventning om, at man i de første uger befandt sig i sådan en slags ”honeymoon phase”. Og det er altså ikke fordi jeg ikke har det rigtig skønt, men synes ikke rigtig jeg har været helt på røven af spænding og lykkerus. Men det passer mig faktisk rigtig fint. For der er mange ting at få styr på her i starten og det går super stærkt, så på en måde er det rigtig rart at tage den med ro. Til gengæld føler jeg mig allerede meget hjemme i min lille lejlighed og folk er enormt søde og interesserede. Så skulle man gå hen og kede sig, kan man altid finde nogen der trænger til et glas rødvin eller en tur ud i Østrigs vidunderlige natur.

Nu lyder det måske som om, at jeg bare sidder i min lejlighed for nedrullede gardiner som en anden gammel sur mand, der ikke vil ud og prøve nye ting, men heldigvis forholder det sig ikke helt så galt. Jeg har både fået set på pæne vandfald, gået ture, spist Schnitzler, kæmpestore Brezen og drukket fadøl. Måske bare i et mere begrænset omfang end så mange andre. Og heldigvis har jeg jo hele semestret til at komme på tur og bare nyde det hele.

Brezenlykke

Kæmpe Brezen med sukker. Lykken i mine øjne er helt igennem ægte!

Koordineringsforvirring

Undervisningen begynder desuden så småt at gå i gang, og jeg glæder mig til at komme rigtigt i sving med skolegangen hernede. Optakten hertil har dog været en kende kaotisk. Det der med at få sammensat sine fag så de ikke overlapper for meget kræver lidt overblik og tålmodighed. Men det begynder at ligne noget fornuftigt, og vores koordinator hernede er simpelthen en engel til at hjælpe! Så snart ligger min Learning Agreement #2 klar, hvilket vil give en del ro i sindet. Så får jeg måske også mere overskud til, at skrive de her indlæg til tiden.

Men alt i alt – her går det egentlig meget godt!

GemGem

facebook-profile-picture

Mit navn er Kirsten Freud-Blomquist, jeg er 24 år og læser Integreret Design på Syddansk Universitet. Jeg er på udveksling i Østrig på Fachhochschule Salzburg

Skriv kommentar