Aufwiedersehen Dänemark

Forskudspanik

Nu nærmer tiden sig udveksling til Salzburg, og min krop er fyldt med lige dele forvirring, forventning og panik. De sidste par uger har budt på camping, kaffedates og kæresteaftener. Dermed har jeg efterhånden fået sagt farvel og på gensyn til de mennesker der står mig nærmest, grædt snot på min mors skuldre og modtaget opmuntrende ord som ”det bliver så fedt for dig”, ”Østrig er altså ikke ret langt væk” og ”vi skal nok ringe på din fødselsdag”. Min far har endda foræret mig sin ukulele, så når hjemveen melder sig, kan jeg sidde i min kollegielejlighed og synge lange sørgelige sange om savn, kærlighed og den store verden. Helt børnehaveagtigt har han endda skrevet mit navn på forsiden af instrumentet. Med en stor, fed, neongrøn Poscatusch.

Jeg har også lavet lister. Virkelig mange lister. Over ting der skal pakkes, ting der skal fikses, vigtige datoer, kontaktoplysninger, adresser osv. Nu er jeg nået til det stadie hvor der ikke længere er flere lister at lave, hvilket godt kan bekymre mig. Så nu er jeg gået i gang med at lave en liste over lister, bare lige for at være sikker på, at jeg har fået det hele med.

Af ovenstående fornemmes det måske, at jeg er top dramatisk i forbindelse med afsked og afsøgning af nye græsmarker, men det betyder altså ikke, at jeg ikke også glæder mig helt afsindigt. Desuden har jeg rigtig godt af at komme lidt ud af den vante magelighed og søge nye udfordringer.

Den store udveksling

Nu er jeg altså ved at være mere end klar til at tage afsted, og har vist mest brug for at få pakket kufferten og komme ud af klappen. Ellers bliver jeg så nervøs at jeg går i selvsving og gemmer mig under sengen.

Østrig ved jeg i virkeligheden ikke ret meget om endnu. Udover at det er smukt, ligger syd for Tyskland, og er stolt leverandør af blandt andet lederhosen, Mozart, og fadøl serveret i store lerkrus. I det hele taget har jeg en stærk fornemmelse af, at landet er bygget af en flok æstetikere der sætter stor pris på nydelser som kunst, musik, mad og øl. Og det er i allerhøjeste grad noget jeg kan forholde mig til – faktisk tror jeg, at jeg vil passe ganske glimrende ind i det billede.

Og nu er det altså på torsdag og jeg vil glæde mig til at berette om mit lille alpeeventyr gennem det næste halve år. Indtil da:

Aufwiedersehen Dänemark.

facebook-profile-picture

Mit navn er Kirsten Freud-Blomquist, jeg er 24 år og læser Integreret Design på Syddansk Universitet. Jeg er på udveksling i Østrig på Fachhochschule Salzburg

Skriv kommentar