Auf Weidersehen Österreich!

Nu er det blevet tid til at gøre rent i lejligheden, pakke sammen og tage hjem til jul og nytår. Dette er en beslutning som mange internationale studerende hernede har taget – nogen få er, af forskellige årsager, allerede taget helt hjem.

Selvom jeg glæder mig til gensyn med min søde kæreste, familie, venner (og kat 😉), er det hårdt at sige ”farvel” – også når det kun er for en stund og jeg kommer tilbage i januar for at færdigøre de sidste fag.

Mit ophold har ikke resulteret i de største kulturoplevelser eller eksotisk mad, og for at være ærlig, ville jeg da ønske at jeg havde taget chancen og udfordret mig selv med nogen flere rejser, flere bekendtskaber og at have lære noget mere tysk.

Dog er det heller ikke med fortrydelse at jeg kigger tilbage på de sidste fire måneder, hvor jeg har kaldt Østrig mit ”hjem”. Opholdet har opfyldt dets ”opgave” og lært mig en masse nye ting – både fagligt, men i lige så høj grad om mig selv. Ligeledes vil jeg til hver en tid anbefale andre at tage på udvekslingssemester, da det virkelig sætter ens egen uddannelse og metoder i perspektiv.

 

De største kulturelle forskelle

Som stolt dansker, jeg har altid følt at vi danskere gik meget op i vores nationalitet og dens historie som vi bærer som et lille land i en stor verden. Selvom jeg ikke er blevet meget klogere på Østrigs historie, mens jeg har været hernede, kan jeg føle de værdier og den tro som dominerer på disse egne – alt lige fra deres nationaldragt og Mozart til deres rige historie som Ærkebispedømme og indehaver af salt.

Man kan mærke og se alle disse ting, når man slentre gennem Salzburgs gader. Inden jeg rejste herhen, fik jeg et tip om at man skal huske at kigge op en gang i mellem. Ikke på himlen – men på alle de gamle malerier og skrifter som kan findes på mange bygninger inde i centrum. Alle disse er et levn fra tidligere, men som alle fortæller en lille del af Salzburg.

Ligeledes er det meget normalt hernede at tage på vandreture i bjergene over flere dage, og på den måde opdage naturen (nogen vælger også at kombinere det med et spa-ophold).

Ikke at forglemme, fejre de også julen med deres juledjævel, Krampus, og “Julemanden”, Sankt Nicholas (som nævnt i et tidligere indslag).

Krampus

 

Når alt er sagt og gjort har hele opholdet været utroligt forfriskende. Hvis jeg kigger tilbage på december, har denne måned ikke været lige så ”oplevelsesrig” som nogen af de tidligere: Den har generelt ikke budt på meget udover eksamener, fremlæggelser og Glühwein – men nu kan det hele jo ikke været fis og ballade, til gengæld har jeg anskaffet mig en lille samling af grimme jule krus.

Nu vil jeg se at få pakket færdig og glæde mig til at komme hjem til en lejlighed som ikke er gul og til danske reklamer (ja, reklamer er mere irriterende når man ikke forstår dem).

Glædelig jul og godt nytår med hilsner fra Alpeland! 🎄🇦🇹🇩🇰

facebook-profile-picture

Mit navn er Rikke Rousing Nielsen. Jeg er 20 år og studerer Integreret Design på Syddansk Universitet. Det kommende semester vil jeg være udvekslingsstuderende i Salzburg på Salzburg University of Applied Sciences.

Skriv kommentar