3, 2, 1 GO!

Jeg kan slet ikke forstå, at det allerede er over et halvt år siden, jeg fik beskeden om, at 5. semester skulle foregå i Malaysia! Nu er det nu, kufferten er pakket og jeg er klar… eller næsten klar – først skal der dog lige bruges 2 uger på spas og løjer på Bali med en veninde.

Den sidste tid i Danmark

For lidt over en måned siden, blev lejligheden i Odense tømt, og jeg flyttede hjem til mine forældre i Haderslev. Størstedelen af juli måned har jeg dog tilbragt på vores båd Spontana i selskab med min familie. Det var skønt med en velfortjent ferie på vandet, hvor jeg også fik muligheden for at lege med mit nye GoPro. Jeg skal nok stadig øve mig lidt, men en lille film fra vores sejltur fra Vejrø til Rudkøbing, blev det da til.

Efter nogle dejlige uger med en masse frisk havluft og utallige spil Partners (som min far og jeg selvfølgelig vandt!), blev jeg efterhånden lidt for rastløs. Selvom jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle hjem og have styr på, følte jeg alligevel en trang til at komme hjem og få styr på et eller andet.

Screen Shot 2017-08-02 at 00.16.26

  Billeder fra Søby på Ærø og Sønderborg 

Mens jeg var på ferie, fik jeg desværre en dårlig nyhed fra universitetet i Malaysia. Vores Visa Approval Letter er forsinket, hvilket betyder, at jeg ikke som planlangt kan rejse ind i Malaysia d. 20. august. Orientation week starter d. 23. august og lektionerne d. 28. august, men dette bliver nok ikke muligt at nå. Samtidig har vi fået besked om, at vi også skal have et Single Entry Visa, hvilket skal søges fra en Malaysisk ambassade. Da jeg allerede tager til Bali d. 3. august og skal have mit VAL for at kunne søge, kan jeg ikke ordne dette hjemmefra. Turen går derfor også lige et smut forbi Singapore, inden jeg for alvor kan starte i Malaysia. Jeg ville ønske informationerne fra Malaysia var lidt bedre, men der er jo ikke andet for, end at tage tingende som de kommer.

Det sværeste farvel

Det er aldrig sjovt at sige farvel, eller på gensyn som det jo er, men det sværeste af dem alle, var til min mormor og morfar. Jeg besøgte de to gamle et par dage, så vi rigtig havde tid til at hygge os og spise masser af mormor-mad. Min mormor har rigtig forkælet mig med flæskesteg, oksesteg, brun sovs, gammeldags hvidkål, is og jordbær. Hun glemte vidst at tænke på, at jeg lige om lidt, skal vise mig frem i bikini 👙😬

Screen Shot 2017-08-02 at 00.15.43

Forkælelse ved mormor og morfar 

Det var et par dejlige dage i selskab med de to bedste mennesker i mit liv. Min mormor og jeg var blandt andet en tur ude og kigge ved spejdernes sommerlejr. Her brugte vi nok halvanden time på at finde den såkaldte ”Støvle”. – Vi for kun lidt vild på den kæmpe plads, men heldigvis kunne vi belønne os selv med en is, da vi endelig fandt den!

Untitled

Den ”berømte” støvle og is på spejdernes sommerlejr i Sønderborg

Pakning og afrejse

Da vi skal flyve tidligt fra Kastrup i morgen, kører mine forældre og jeg allerede i  eftermiddag, over til min søster i København. Her skal den sidste eftermiddag og aftenen nydes i deres selskab, og så skal der siges farvel til de sidste veninder.

Min far brokker sig altid over, at jeg pakker alt for meget, så denne gang har jeg virkelig forsøgt at pakke med måde 😁 – Og jeg må indrømme, jeg er ret stolt af mig selv! Som i kan se på billedet har jeg forsøgt at være struktureret i min pakning, og jeg tror det har virket. Sengen er nu tom, kufferten er lukket, og det bedste af det hele – jeg skulle ikke engang op og hoppe på den. Jeg må dog indrømme – det er vanvittig svært at pakke til et halvt år!

Untitled

Min pakkeprocess 

Den sidste uges tid har været med meget blandende følelser. Jeg glæder mig mere end noget andet til at komme afsted, men nervøsiteten og tanken om, at jeg lige om lidt forlader Danmark for det næste halve år, har jeg bestemt også bemærket. 1000 tanker har fløjet rundt i hovedet på mig, og en del søvnløse nætter er det da også blevet til, men jeg tænker det hele nok skal gå. Jeg er i hvert fald ved at være klar til mit livs oplevelse!

Første stop på rejsen er Bali. Her skal jeg sammen med en veninde fra min klasse, nyde varmen, de lækre strande, være kulturelle, bestige vulkaner og tanke op til endnu et spændende semester. Efter et par ugers tid flyver vi hver til sit, Fie videre til Sydkorea og jeg først Singapore og herefter Malaysia.

Glæder mig til at kunne fortælle om rejsen og vores tur til Bali ☀️

Mit navn er Fie Krauthammer, jeg læser Global Management and Manufacturing på SDU. Det næste halve år skal bruges i Malaysia på Taylor's University, hvor jeg håber på at få en helt uforglemmelig oplevelse.

Skriv kommentar